Workshop:  Zilveren Sieraden maken met Zilverklei

Begin 1990 werd zilverklei (PMC™) bedacht door Dr Masaki Morikawa van Mitsubishi Materials Corporation in Japan. Vier jaar later werd dit nieuwe medium geïntroduceerd in the USA. Zilverklei is puur zilver en vermalen tot zeer kleine deeltjes, met toevoeging van water en een organisch bindmiddel. Zo ontstaat er een klei-achtige massa. Na branding op hoge temperturen in de oven, fuseren de zilveren deeltjes tot metaal: fijnzilver. Het is een revolutionair product die alle opvattingen tot het werken met edele metalen heeft veranderd.

Tijdens deze workshop wordt eerst uitgelegd wat de technieken zijn die gebruikt kunnen worden en het proces wordt uitgelegd aan de hand van voorbeelden. Daarna wordt dit geoefend met de opgedane inspiratie. De groepjes zijn klein zodat persoonlijke begeleiding mogelijk is om tot een mooi mogelijk resultaat te komen. Als de zilveren sieraden klaar zijn, wordt het gebrand in een oven op 800 graden. Afhankelijk van de tijd en voorkeur kan er tijdens de branding gewerkt worden aan een ander sieraad: een emaille hanger. De techniek zou later ook toegepast kunnen worden in de zilveren hanger.

Er is veel mogelijk, de technieken zijn redelijk eenvoudig en de resultaten verbluffend.

Informatie en kosten: Geschikt voor iedereen. Bij aanmelding van 3 personen gaat de workshop door, maximaal 5 personen. Tijden: 10.00 uur tot 16.30 uur. Dinsdag, woensdag en donderdag is niet mogelijk i.v.m. de cursus edelsmeden die in het atelier gegeven wordt. Prijs: €110.00, inclusief lunch, versnaperingen en 12 gram zilverklei, fournituren en materiaal voor een emaille sieraad.

6zk 01
6zk 02
6zk 03
6zk 04
6zk 05
6zk 06
6zk 07
6zk 08
6zk 09
6zk 10