Cursus Edelsmeden - 30 weken.

Yolanda heeft meer dan 30 jaar ervaring als goudsmid, eerst in loondienst en daarna als zelfstandige. In 2003 is zij begonnen met lesgeven van het vak edelsmeden. Tot 2013 bij de culturele instelling de Kunstlinie in Almere, daarna zijn de lessen in eigen atelier voortgezet. De cursus edelsmeden beslaat een jaarcursus van 30 weken.

In deze cursus voor beginners en gevorderden maakt u sieraden van verschillende metalen. U leert de basistechnieken van het edelsmeden, zoals zagen, vijlen, polijsten en solderen. U kunt zelf bepalen of u in onedele metalen, zoals messing, koper of alpaca wilt werken of in zilver. Het cursusbedrag is exclusief verbruiksmaterialen zoals zilver, onedele metalen en bijvoorbeeld schuurpapier en zaagjes. U kunt dit wel tijdens de lessen aanschaffen.

U leert na de eerste 2 oefeningen met zagen, vijlen en polijsten een eigen ontwerp maken en die uitvoeren. Er zijn 5 vaste opdrachten - wel een eigen ontwerp - die gemaakt worden zodat u alle belangrijke technieken een paar keer gedaan heeft. Hierna bent u vrij te kiezen wat u verder wilt maken, onder persoonlijke begeleiding. Wat u mooi vind en wat u aankan. Stenen zetten, emailleren en fold-forming (hamertechniek) zijn maar een paar technieken van de vele 10-tallen die mogelijk zijn.

Nieuwe cursisten krijgen tijdens de eerste les een werkboek en een basispakket. In dit basispakket zitten 2 plaatjes voor de eerste 2 oefeningen, 1/2 gros zaagjes, twee schuurlatjes en schuurpapier in verschillende groften. (zie informatie)

Bij Gallery staan voorbeelden van sieraden die cursisten gemaakt hebben, het zijn slechts een paar van de vele, vele sieraden die de afgelopen jaren gemaakt zijn.

6ahw 01
6ahw 02
6ahw 03
6ahw 04
6ahw 05
6ahw 06
6ahw 07
6ahw 08
6ahw 09
6ahw 10